fredag 23 oktober 2009

Borta bra men hemma bäst...

...eller? Jag har varit borta, haft semester från matte! I hela tre dagar har jag fått varit hos tant Karin medan matte var ner till Ronneby en sväng.

Gissa om jag haft det bra! Jag har fått äta en massa godis, smaskat i mig en massa mat och gjort en massa som jag inte skulle ha fått gjort om matte har varit med. Tur att hon inte var med ;)

Vi har varit ut på långpromenader förstås, lekt ute på gräsmattan och jag hjälpte henne att börja gräva ett nytt potatisland när jag ändå var där. Tyckte att jag kunde göra lite nytta för mig ;)

Försökte hjälpa henne att städa också men när jag skulle bära ut mattan så rullade hon ihop den i stället? Jag trodde vi skulle ruska den tillsammans men av någon anledning så ville hon inte det: det är svårt att förstå sig på dessa två-beningar ibland ;)

Eftersom tant Karin är så snäll så gjorde jag det jag kunde för att beskydda henne. Jag använde förstås min kraftfulla stämma sådana gånger men inser så här efterpå att jag kanske inte hade behövt gjort det mot hennes man :S Kanske inte heller mot dem som kom på besök men hur sjutton skulle jag kunna veta vad dem var ute efter egentligen ;) Ja, ja... alla kan vi göra misstag ibland ;)

Hur som helst så tror jag att tant Karin tyckte det var mysigt att ha mig där och hon var mer nöjd med hur jag uppför mig, än vad matte skulle ha varit ;) Jag tror nog att hon vill att jag ska komma och besöka henne fler gånger ;) Jag hann inte bli klar med potatislandet så jag måste väl dit och fortsätta med det arbetet någon gång.... Undrar om jag ska ta mig en tur till veckan igen ;)

Matte blev i alla fall överlycklig av att få se mig igen. Oj vad hon skulle kramas och kelas :) Jag tror det var bra för matte att hon fick längta lite efter mig :)

/ Salle

4 kommentarer:

Dinah sa...

Så snällt av dig att hjälpa Karin med potatislandet. Jag förstår att hon tyckte det var trevligt att ha dig där. Kan du sköta en dammsugare? I så fall kan du väl komma hit en sväng - en månad eller så - och hjälpa mig. Jag har inga mattor som ska skakas. Mina hundar skräpar ner en hel del....
Rätt av dig att skicka iväg matte ett tag så hon hann börja längta efter dig. Nu kanske hon inser vilken guldklimp du är (ibland).

Lis Elvinsson sa...

Hej Gammelmatte!
Jag kommer, för det är jag tydligen bra på, enligt matte! Hon brukar säga att jag ibland "går som en dammsugare" när vi är ute i skogen ;) När vill du ha hjälp?

Kram / Salle

kulan sa...

Oj vad du har haft det bra.Så sant som det är sagt.. det skadar nog inte mattarna att få sakna lite. Du får jättegärna komma hit oxå och hjälpa till. Kanske bära in lite ved ... skulle det kunna vara något?
Kram på dig sötpropp
kulan

Lis Elvinsson sa...

Hej Kulan :)
Vet inte riktigt vad du menar för här bärs det ingen ved, mig veterligt, men jag ska fråga matte vad det innebär så kommer jag ;)

Hade jag vetat att jag skulle få så många erbjudanden om att få hjälpa til så hade jag skickat iväg matte för länge sedan ;)

Du behöver inte ha någon som vaktar då, för det är jag en fena på ;)

eller någon som hämtar alla bollar som skjuts ut på er fina gräsmatta ;) (för visst hade ni en golfbana)?

Kram till dig också / Salle